[...] 2. Twarożek - 150g Oliwa - 30g 3. Tłuste mięso - 150g 4. Chude mięso - 150g Ryż brązowy - 50g 5. Chude mięso - 150g Makaron durum - 75g 6. Twaróg - 150g Orzechy - 40g + warzywa Za ułożenie treningu dziękuję Hubertowi. Także trening siłowy 4 razy w tygodniu. Ponad to raz w tygodniu trening bokserski i minimum 2 razy w tygodniu bieg około 60 [...]
[...] na zimno (żródło kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6) - do nabycia w sklepach ze zdrową żywnością. Chude mięso, ryby, ryż, makaron, kasza gryczana, nabiał, świeże warzywa i owoce .... mięso gotowane lub pieczone, nie smażone - wszystkie produkty wysokiej jakości. Regularne posiłki co 2,5 - 3 godziny, utrzymujące pozytywny bilans [...]
[...] również na noc. I tak samo jak w przypadku białka, również tutaj jakość ma ogromne znaczenie. Dieta powinna być bogata w ryż (różne rodzaje), kasze, ziemniaki, bataty, warzywa, owoce. Tłuszcze powinny stanowić resztę naszej wyliczonej kaloryczności i najlepiej jeśli stanowią 20-35% dziennego zapotrzebowania. Tłuszcz jest źródłem [...]
Witam wszystkich. Od nowego roku postanowiłem wziąć się mocno za siebie. Oczywiście celem redukcja i odsłonięcie mięśni brzucha, po raz pierwszy w moim życiu. Zgłosiłem się do jednego z internetowych trenerów po rozpiskę i pod jego okiem miałem być prowadzony przez 12 tygodni. Dieta oczywiście standardowo 6 posiłków dziennie, na noc żadnych węgli, [...]
[...] i jego przetworów, drobiu, ryb i jaj (zwłaszcza żółtko), w nieco mniejszym stopniu także wszystkich produktów zbożowych. Natomiast źródłem pierwiastków zasadotwórczych są warzywa i owoce oraz mleko. W fasoli przeważają składniki alkalizujące, natomiast w grochu i soi składniki zakwaszające. W owocach i niektórych warzywach składniki mineralne [...]
[...] rzeczy teoretyczne, a ja pytam co robić teraz w praktyce. Mój przykładowy jadłospis: 1 posiłek (godz. Ok. 6:30-7:00) -2 jajka na miekko, -kromka chleba żytnio-pszennego, -warzywa typu papryka,sałata,ogórek -w kubku zmieszane i zalane wrzątkiem: 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrąb pszennych, łyżka zarodków pszennych (codziennie jjem podobną [...]
[...] jednak ponownie zebrał się płyn w brzuchu. Mocz stał się jaśniejszy, obniżył się w nim poziom białka. W skład diety wchodziły obecnie lekko strawne białka, gotowane i surowe warzywa i owoce, nadal wykluczone z niej były natomiast potrawy mączne i słodycze. Mój pacjent początkowo ostro protestował, po kilku tygodniach jednak przyzwyczaił się do [...]
[...] nie rafinowane(szczególnie oliwa z oliwek extra virgin, olej rzepakowy, olej lniany) orzechy, nasiona, tran- źródła tłuszczy -Kasze gruboziarniste, rośliny strączkowe, warzywa niskocukrowe, owoce- źródła ww Oczywiście jest to ogólny zarys i wiele produktów zostało przeze mnie pominięte. Ale opierając się tylko na tych produktach naprawdę [...]
[...] jak złożone, zatem na niewiele nam się zdadzą cukier czy słodycze, doskonałym źródłem węglowodanów w naszej diecie sa płatki owsiane, rodzynki, ryż, kasza, makarony, warzywa, owoce. Tłuszcze. Tu sprawa jest zupełnie odwrotna niż w przypadku białek. Najkorzystniejsze dla nas są tłuszcze roślinne nienasycone. Takie tłuszcze znajdziemy [...]
[...] doświadczeniach, że jest mi bardzo ciężko spojrzeć na dietę z innej perspektywy niż dotąd. Moja dieta dotąd wygląda tak: 1 ś : płatki owsiane 100g + kefir 250 ml + warzywa o niskim IG 2 p . przedtreningowy: ryż Basmati / brązowy/ makaron Durum 100g + warzywa 3 p. potreningowy: jajko/ cycek kury/ mintaj + warzywa 4 k: zawsze ryba ( [...]
[...] w tygodniu Co lubisz jeść na śniadanie: jogurt naturalny z owocami Co lubisz jeść na obiad: mięso - pieczone, duszone; ryż; makaron; spagetti; ryby Co jako przekąskę: owoce; warzywa; Co jako deser: lody; czekolada; czipsy; Ograniczenia żywieniowe : - Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne: tabletki: Harmonet [...]